לא מצאת פסק דין שחיפשת? ניתן לעשות חיפוש מתקדם ולמצא את כל רשימת פסקי הדין!

לפני

כבוד השופטת אספרנצה אלון

המערערת

מדינת ישראל

נגד

המשיב

מ’

פסק דין

לפניי ערעור על החלטת הוועדה הפסיכיאטרית שהתכנסה ביום 04.12.2024 בבית החולים “מזרע” (להלן: “הוועדה הפסיכיאטרית “, “בית החולים” בהתאמה) מכוח סעיף 28א לחוק טיפול בחולי נפש, התשנ”א-1991 (להלן: “החוק”), בה הוחלט לאפשר למשיב לצאת לחופשות בנות 12 שעות, ללא לינה ובליווי בין משפחה, על פי שיקול דעת מנהל בית החולים (להלן: “החלטת הוועדה הפסיכיאטרית”), והיא כדלקמן:

“החלטה:

על מתן חופשה מוגבלת בזמן ובמקום.

הועדה מאשרת מתן חופשות עד 12 שעות, ללא לינה, בליווי בן משפחה, ועל פי שיקול דעת המנהל. זהות המלווה תיקבע על ידי מנהל המחלקה. כמו כן הועדה מבקשת שעם חזרתו של המטופל מכל חופשה יש לערוך לו בדיקת שתן לניתור סמים. ניתן בזה עיכוב ביצוע לבקשת הפרקליטות של 5 ימים.

להלן נימוקי הוועדה הפסיכיאטרית כדלקמן:

“מדובר במטופל המוכר למערכת הפסיכיאטרית ומאובחן כלוקה בסכיזופרניה ושימוש בסמים. מאושפז בתוקף שני צווים:

1. ת.פ. 33100-02-22 מתאריך 23.2.22 בגין עבירות של מעשה מגונה כלפי אמו, תקיפה סתם והזק לרכוש בזדון, ניתן לתקופה של עד 3 שנים.

2. ת.פ. 42665-8-20 מתאריך 29.5.22 לתקופה מירבית של עד 3 שנים, בגין עבירות של הזק לרכוש במזיד, איומים, גניבה.

המטופל נמצא בסטטוס ללא חופשות והיום בקשת המחלקה לאשר מתן חופשות בליווי עד 48 שעות, לפי שיקול דעת המנהל כאשר בתכנית להוציאו לחופשות בהדרגה.

על פי דיווח מהמחלקה במהלך החודשים האחרונים ללא התנהגות חריגה או אירועי תוקפנות. ללא שימוש בסמים. משתף פעולה עם הטיפול התרופתי. לאחרונה מעט יותר פעיל, אם כי רמת התפקוד עדיין ירדה. שרוי עדיין במצב פסיכוטי כרוני, שולל קיום הזיות שמיעה, אולם לעיתים נצפית פעילות הלוצינטורית. קיימים סימנים שליליים של מחלתו. אמו מביעה רצון לקבלו חזרה לביתה ומעוניינת ביציאתו לחופשות.

הפרקליטות הגישה עמדתה בה טרם בשלה העת לאשר למטופל חופשות.”

החלטת הוועדה הפסיכיאטרית באה לאור בקשת בית החולים, אשר הייתה כדלקמן: “חופשה מוגבלת בזמן ו/או במקום, מעוניין להשתחרר לבית אימו אשר מוכנה לקבלו לביתה בשחרור. לאור השיפור במצבו ובעדר תוקפנות, כהכנה לשחרור אני פונה בבקשה לאפשר עבורו חופשות עד 48 שעות בליווי לפי שיקול דעת המנהלת. כאשר בתוכנית להוציאו לחופשות בהדרגה.”

מהמסמכים שעמדו לפניי, עולה כי כנגד המשיב הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום (ת”פ 3310-02-22) המייחס לו עבירות של מעשה מגונה, תקיפה סתם והיזק בזדון, לפי סעיף 348(ג), 379, 452 לחוק העונשין, התשל”ז-1977, וביום 23.02.2022, על סמך חוות דעת שהוגשה בעניינו של המשיב אשר קבעה כי הוא סובל מתחלואה כפולה של סכיזופרניה ושימוש בסמים, והיה שרוי במצב פסיכוטי בעת ביצוע העבירה, הופסקו ההליכים במשפטו לפי סעיף 170 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ”ד-1984 וניתן צו לאשפוזו לפי סעיף 15(א)(ד)1 לחוק לתקופה של שלוש שנים. בנוסף לכתב האישום האמור, הוגש כתב אישום נוסף בת”פ 62665-08-20, בגין עבירות היזק ברכוש למזיד, איומים וגניבה. במסגרת תיק זה הופסקו ההליכים נגדו והוצא צו אשפוז לתקופה של שלוש שנים.

ביום 31.08.2022 התקיימה וועדה פסיכיאטרית בעניינו של המשיב, אשר קבעה כי מצד המשיב קיימת מסוכנות עצמית ברמה גבוהה ומסוכנות לאחרים ברמה גבוהה. בהתאם להמלצת המחלקה החליטה, הוועדה שלא לאשר למשיב כלל חופשות.

ביום 22.02.3023 התקיימה וועדה פסיכיאטרית בעניינו של המשיב, אשר קבעה כי מצד המשיב קיימת מסוכנות עצמית ברמה בינונית ומסוכנות לאחרים ברמה נמוכה. בהתאם להמלצת המחלקה, החליטה הוועדה שלא לאשר למשיב כלל חופשות.

ביום 26.07.2023, דנה הוועדה הפסיכיאטרית בבקשה של משפחתו של המשיב ליציאה לחתונת אחיו. לאחר בדיקה של הוועדה הפסיכיאטרית נקבע כי המשיב נמצא במצב פסיכוטי פעיל, מסוכנתו העצמית הינה ברמה בינונית ומסוכנותו כלפי אחרים ברמה גבוהה. על אף המלצת המחלקה לחופשה של 24 שעות, הוועדה הפסיכיאטרית קבעה שהמשיב לא ייצא לחופשה עקב מצבו המסוכן.

ביום 06.01.2024 דנה הוועדה הפסיכיאטרית בעניינו של המשיב. הוועדה הפסיכיאטרית קבעה מסוכנות עצמית ברמה נמוכה ומסוכנות לאחרים ברמה נמוכה. בהתאם להמלצת המחלקה, החליטה הוועדה הפסיכיאטרית שלא לאשר למשיב כלל חופשות.

ביום 03.07.2024 דנה הוועדה הפסיכיאטרית בעניינו של המשיב. הוועדה הפסיכיאטרית קבעה מסוכנות עצמית ברמה נמוכה ומסוכנות לאחרים ברמה בינונית. בהתאם להמלצת המחלקה, החליטה הוועדה שלא לאשר למשיב כלל חופשות.

ביום 21.08.2024 דנה הוועדה הפסיכיאטרית בעניינו של המשיב. הוועדה הפסיכיאטרית קבעה מסוכנות עצמית ברמה נמוכה ומסוכנות לאחרים ברמה בינונית. בהתאם להמלצת המחלקה, החליטה הוועדה שלא לאשר למשיב כלל חופשות.

לקראת הדיון שנערך ביום 04.12.2024, נשלחה עמדה מטעם המערערת אל הוועדה הפסיכיאטרית, לפיה היא מתנגדת למתן חופשות למשיב. הוועדה הפסיכיאטרית קבעה מסוכנות עצמית ברמה נמוכה ומסוכנות לאחרים ברמה נמוכה, וכן אישרה חופשות המשיב, כאמור לעיל.

תמצית טיעוני המערערת:

המערערת טוענת בתמצית כי החלטת הוועדה הפסיכיאטרית לשחרר את המשיב לחופשה בכלל ובפרט לחופשה שאורכה 12 שעות בכל יציאה, אינה סבירה בנסיבות העניין ואינה מתיישבת עם עקרונות ההדרגתיות והמידתיות שנקבעו בפסיקה בנוגע ליציאה לחופשות ולהמשך צו האשפוז, כי הוועדה הפסיכיאטרית לא נתנה משקל מספיק לעובדה שהמשיב נמנע מלדבר על העבירות שביצע וכלל לא ברור אם יש לו תובנה לפסול שבהן ומכאן החשש שיחזור שוב על המעשים, כי הוועדה הפסיכיאטרית לא נתנה משקל מספיק לעובדה כי המערער עדיין במצב פסיכוטי, לעיתים נצפית פעילות הלוצינטורית, בעל תובנה פורמלית בלבד למצבו ורמת התפקוד שלו ירודה במצב דברים זה. לעמדת המערערת יש בהוצאתו לחופשות כדי לסכן את אמו ובני משפחתו ואת הציבור בכלל, כי הועדה הפסיכיאטרית נתנה משקל מכריע יתר על המידה לעובדה שצו האשפוז כנגד המשיב מתקרב לתקופה המרבית, וכי השיקול המכריע שהיה צריך לעמוד לנגד עיניה של הוועדה הפסיכיאטרית הוא האם יש בהוצאתו של המשיב לחופשות כדי לסכן אחרים, אשר במקרה זה נראה כי אכן קיים חשש כזה. עוד טענה המערערת כי הוועדה הפסיכיאטרית לא התייחסה מבחינה מהותית לטיעוני המערערת ורק ציינה בשולי ההחלטה שהוגשה עמדה. מן הראוי כי כשמוגשת עמדה מנומקת של היועמ”ש האמון על האינטרס הציבורי, הוועדה תתייחס אליה. המערערת סבורה כי מתן חופשות ל-12 שעות מבלי שניתנו חופשות קצרות יותר קודם לכן, אינה סבירה ויש בה כדי לסכן את הציבור. זאת נוכח פרק הזמן הקצר יחסית שחלף ממועד ביצוע העבירה וחומרתה, והסיכון הכבד לביטחונם של אחרים, וכי נראה שבמטופל טמונה מסוכנות כלפי אחרים. משכך, נדרשת זהירות רבה והדרגתיות ביציאת המטפל לחופשה, באופן שיבטיח את שלום הציבור ובטחונו. לאור כל האמור לעיל, סבורה המערערת כי החלטת הוועדה הפסיכיאטרית לוקה בחוסר סבירות, אינה משתלבת עם התמונה הכללית המתגבשת לגבי המשיב, אין בה מענה הולם למסוכנות הטמונה בו ומשכך מצדיקה התערבות של ערכאת הערעור.

תמצית טיעוני ב”כ המשיב:

ב”כ המשיב טענה כי דין הערעור להידחות, כי דווקא הערעור הוא זה אשר פוגע בצורך להדרגתיות, כי בקשת בית החולים הייתה למתן חופשות בנות 48 שעות ואילו ההחלטה, אשר הייתה מידתית וסבירה, אפשרה חופשות עד 12 שעות, כי מסוכנות של המשיב כיום הינה נמוכה לאחרים, כי ממילא המשיב עתיד להשתחרר מצו האשפוז הכפוי בעוד כחמישה חודשים, כי בית החולים ידע היטב, משך תקופה ארוכה, לציין כאשר המסוכנות מאת המשיב הינה בינונית, לחלופין גבוהה, שלא כפי מצבו של המשיב כיום, כי ההחלטה הינה סבירה ודין הערעור להידחות.

דיון והכרעה:

בבואי לבחון את הסוגיה שלפניי, סבורני שיש לזכור ולהזכיר את עמדת המוצא, והיא כי: “מחלת נפש אינה פשע אלא חולי. מטרת החברה אינה להקיא מתוכה את חולה הנפש אלא לטפל בו, וזאת תוך הכרה בזכותו כאדם מזה ובצורך לשמור על שלום הציבור מזה” (עיינו רע”פ 2060/97 כרמלה וילנצ’יק נ’ הפסיכיאטר המחוזי – תל-אביב [24 עמ’], נב(1) 697 (1998)‏.

בנוסף, “צו לאשפוז כפוי אינו עונש. לא צו אשפוז כפוי פלילי ולא הוראת אשפוז אזרחית. מטרת האשפוז הכפוי היא טיפול בחולה הנפש והגנה עליו ועל שלום הציבור. האשפוז הכפוי הוא פרי של איזון בין המטרות המרכזיות המונחות ביסוד החוק: טיפול בנאשם חולה הנפש, מניעת סכנה לעצמו ולציבור וכל זאת תוך שמירה על זכויות האדם של הנאשם. במסגרת איזון זה יש לשאוף תמיד לאמצעי שפגיעתו בחירותו של חולה הנפש תהא הפחותה […]. עת דיונה של הוועדה בעניינו של חולה נפש המאושפז בבית החולים במסלול פלילי, כמו במסלול אזרחי, צריך שיהא חף מכל שיקול של נקם, גמול, ענישה או הרתעה. אין לפגוע בחירותו של החולה מעבר למידת הנדרש. מידת הנדרש תלויה בעיקר במידת המסוכנות. אם לאורך זמן מספיק מידת המסוכנות שבחולה היא נמוכה ויציבה ותנאי ההשגחה והפיקוח ושאר מגבלות החופשה נאותים, ראוי לאפשר לחולה לצאת לחופשה” (עיינו ע”ו (מחוזי חיפה) 21852-01-20 היועץ המשפטי לממשלה נ’ פלוני (נבו 13.02.2020)).”

עיון בהשתלשלות האירועים והעובדות בעניינו של המשיב, מעלה כדלקמן:

ביום 31.08.2022 – נקבעה מסוכנות עצמית גבוהה. מסוכנות לאחרים גבוהה. לא אושרו חופשות.

ביום 22.02.3023 – נקבעה מסוכנות עצמית בינונית. מסוכנות לאחרים נמוכה. לא אושרו חופשות.

ביום 26.07.2023 – נקבעה מסוכנת עצמית בינונית. מסוכנות לאחרים גבוהה. לא אושרו חופשות.

ביום 06.01.2024 – נקבעה מסוכנות עצמית נמוכה. מסוכנות לאחרים נמוכה. לא אושרו חופשות.

ביום 03.07.2024 – נקבעה מסוכנות עצמית נמוכה. מסוכנות לאחרים בינונית. לא אושרו חופשות.

ביום 21.08.2024 – נקבעה מסוכנות עצמית נמוכה. מסוכנות לאחרים בינונית. לא אושרו חופשות.

בניגוד לאמור לעיל, ביום 04.12.2024 – נקבעה מסוכנות עצמית נמוכה ומסוכנות לאחרים נמוכה. ביום זה אושרו למשיב יציאה לחופשות, כאמור לעיל.

מהאמור לעיל עולה שבית החולים ידע לציין בעבר כאשר מהמשיב נשקפה מסוכנות בינונית-גבוהה, הוועדה הפסיכיאטרית ידעה שלא לאשר לו חופשות במצבים כגון אלה, וכי כיום מצאה לנכון לפעול אחרת, נוכח הערכת המסוכנות האמורה – שהייתה נמוכה לעצמו ולאחרים.

מהמסמכים הרפואיים שהוגשו לידי, לא מצאתי סיבה, סימוכין או תימוכין, כדי לסטות מהערכת המסוכנות שהוועדה הפסיכיאטרית קבעה כי זו קיימת מצד המשיב – היא נמוכה לעצמו ולאחרים.

בקשת בית החולים הייתה לאפשר למערער חופשות של עד 48 שעות, ואילו הוועדה הפסיכיאטרית החליטה על מתן חופשות מוגבלות בזמן של עד 12 שעות. אין בידי לקבל את טענת ב”כ המדינה ביחס להיעדר מידתיות והדרגתיות, שכן חזקה שבית החולים יאפשר למערער חופשות על בסיס תהליך הדרגתי, קרי תחילה יציאה לחופשות במסגרת שעות מצומצמות, אשר תתרחבנה עם חלוף הזמן ובכפוף להתנהגותו, מצבו הרפואי, מסקנות בהתאם לחופשות קודמות וכיו”ב.

יודגש כי גם אם אתעלם מן החזקה המבוססת האמורה לעיל, הרי שגם קביעה לאישור חופשות בנות עד 12 שעות, אינה בגדר קביעה חריגה באופן כזה המחייב את התערבותי, במצב דנן.

ודוק, המערער נמצא זה שנים בבית החולים, הוא שרוי במצב פסיכוטי כרוני, צו אשפוזו עתיד לפקוע בעוד מספר חודשים, החופשות אליו יצא יהיו מחויבות בליווי וללא לינה, אמו של המערער, היא מושא העבירה בגינה הוצא כנגדו צו האשפוז (מעשה מגונה), מעוניינת בחזרתו לבית בזמן החופשות, ומכאן עולה שמידת המסוכנות הנשקפת מהמערער, בשקלול כל השיקולים הנדרשים והנסיבות האמורות (ואשר נקבעה כנמוכה לעצמו ולאחרים), אינה מחייבת התערבות בהחלטת הוועדה הפסיכיאטרית.

סוף דבר – החלטת הוועדה היא סבירה, מידתית והולמת את מצבו הבריאותי של המשיב, ועל כן אין מקום להתערב בה. אני מורה על דחיית הערעור.

ההחלטה מותרת לפרסום בהשמטת פרטים מזהים.

המזכירות תמציא פסק הדין לצדדים ותסגור התיק.

ניתן היום, ל’ כסלו תשפ”ה, 31 דצמבר 2024, בהעדר הצדדים.

לחזור למשהו ספיציפי?

תמונה של פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין של ישראל - מקום אחד לכל פס"ד של בתי המשפט הישראלי והמחוזות השונים

השאר תגובה

רוצים לקבל עדכון לגבי פסקי דין חדשים שעולים לאתר?

בשליחה הינך מאשר שאנו יכולים לשלוח לך מידע שיווקי / פרסומי

error: תוכן זה מוגן !!
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime