בית משפט לענייני משפחה בפתח תקווה
ע"ר 10837-07-24 ק. נ' המוסד לביטוח לאומי
28 נובמבר 2024
לפני כבוד השופטת עידית בן-דב ג'וליאן
המערער
מ. ק.
ע"י ב"כ עו"ד גל קריכלי , עו"ד ג'סיקה שחתות
נגד
המשיב
המוסד לביטוח לאומי 513436494
ע"י ב"כ עו"ד מריוס שאליק, עו"ד גל אברג'יל
פסק דין
לפניי ערעור על החלטת רשם ההוצל"פ מחוז מרכז (כב' הרשם אביעד איגרא), מיום 13.6.24 בה נדחתה בקשת המערער לסגירת תיק ההוצל"פ נוכח הפטר שניתן ביום 12.7.12 (בהחלטת כב' הרשם נפלה טעות סופר ברישום מועד מתן ההפטר 12.7.22).
כב' הרשם נימק החלטתו בכך שלא נקבע במפורש בהחלטת ביהמ"ש של הפש"ר כי ההפטר יחול גם לענין חוב המזונות, כב' הרשם נסמך בין היתר על הקבוע בהחלטה כי הכספים שנמצאים בקופת הכינוס יועברו לקופת ההוצל"פ לאחר תשלום לכנ"ר. מכאן הסיק כי לו היה ניתן הפטר הכולל את תיק המזונות לא היה מקום למתן הוראה זו.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות בהליך שלפני על המצורף להן, בהחלטה מיום 12.7.12, ושמעתי בהרחבה השלמת טיעונים בדיון היום, אני סבורה כי נפלה שגגה במסקנת כב' הרשם וכי ניתן למערער הפטר מהחוב למוסד לביטוח לאומי בגין מזונות. משכך דין הערעור להתקבל.
כעולה מפרוטוקול הדיון שנערך בתיק הפש"ר ביום 12.7.12 –
לדברי הכנ"ר שם הוגשו 5 תביעות חוב בסך כולל של 112 אלף ₪, מתוכן תביעת חוב בגובה 80,000 ₪ לביטוח לאומי בגין מזונות כאשר תיק ההוצאה לפועל נפתח בגין חוב של 5 אלף ₪.
לאור מצבו הרפואי של החייב, מסמכים עדכניים מהם עולה כי מצבו הרפואי קשה, החייב מקפיד על הוראות צו הכינוס, משלם תשלום חודשי, מגיש דו"חות, הנושים לא התייצבו לדיון. בנסיבות אלו אינו מתנגד לבקשה למתן הפטר.
בהחלטה מיום 12.7.12 אשר ניתנה על ידי כב' ביהמ"ש בהליך הפש"ר נקבע עובדתית:
המוסד לביטוח לאומי זומן לדיון אך לא התייצב. בימ"ש מסיק כי אין למוסד לביטוח לאומי ענין בהליך ולא בתוצאותיו;
בימ"ש עיין בבקשה למתן הפטר, בימ"ש נתן דעתו למצבו הרפואי של המבקש, למסמכים שצורפו ותומכים במצבו הרפואי, הביא בשיקול דעתו כי הכנ"ר אינו מתנגד למתן ההפטר המבוקש, הביא בשיקול דעתו כי הנושה העיקרי הוא המוסד לביטוח לאומי.
על יסוד כל זאת, בימ"ש מצא להעתר לבקשה למתן הפטר וקבע "ניתן בזה הפטר מוחלט לחייב."
אכן, לא נרשמה במפורש בהחלטה למתן הפטר המילה "מזונות".
אלא שבנסיבות הספציפיות של ההליך שם, טענות הצדדים שם, הקביעות בגוף ההחלטה למתן הפטר והאופן בו נוסחה ההחלטה כמובא לעיל, אני מוצאת כי ההפטר ניתן גם על חוב למוסד לביטוח לאומי בגין מזונות.
קביעת כב' ביהמ"ש של הפש"ר כי הכספים שנמצאים בקופת הכינוס (נצברו קודם מתן ההפטר) יועברו לקופת ההוצל"פ אינה סותרת מתן הפטר מהחוב למוסד לביטוח לאומי.
אשר על כן, הערעור מתקבל.
החלטת כב' הרשם מיום 13.6.24 מבוטלת.
ככל שנגבו כספים ביתר מהמערער ממועד מתן ההפטר (למעט כספים שהועברו מקופת הכינוס) יושבו לידיו.
תיק ההוצל"פ יסגר.
המשיב ישא בהוצאות המערער בבקשה ושכ"ט עו"ד, על הצד הנמוך, בסך 2,500 ₪.
פסק הדין ניתן לפרסום, ללא פרטים מזהים.
המזכירות תסגור התיק.
<#4#>
ניתן והודע היום כ"ז חשוון תשפ"ה, 28/11/2024.
עידית בן-דב ג'וליאן, שופטת