בפני
כבוד השופטת שירי היימן,
סגנית נשיאה לענייני משפחה-מחוז חיפה
מבקשת
מ.ב.
ע”י ב”כ עו”ד אריאלה פלד
נגד
משיב
א.ס.
ע”י ב”כ עו”ד חן שטח
החלטה
מזונות זמניים
לפני בקשה לפסיקת מזונות זמניים לקטין בן 8.3 שנים (יליד 7.9.2016).
הבקשה הוגשה על ידי המבקשת (להלן: “האם”) נגד המשיב (להלן: “האב”) במסגרת תביעה למזונות שהגישה האם ביום 12.8.24.
הצדדים נישאו בנישואים אזרחיים ביום 22.4.2012 בקפריסין ומנישואין אלו נולד הקטין נשוא הבקשה. נישואי הצדדים עלו על שירטון והאיש עזב את דירת הצדדים ביום 15.4.2023.
בין הצדדים מתנהל הליך בעניין זמני השהות (תלה”מ 41111-08-24 ) שהגישה האם כנגד האב ביום 16.8.2024.
טענות המבקשת
המבקשת והקטין מתגוררים בדירה שכורה ב *** בשכירות של 3,600 ₪ בחודש (הסכם שכירות, נספח ב’) .
המבקשת שכירה במשרת אם במפעל ב *** ומשתכרת 3,600 ₪ בחודש ומקבלת קצבת קטין בסך של 156 ₪.(תלושי שכר נספח א’).
המשיב עבד בחברה להתקנה סולרית והשתכר כ-7,500 ₪ בחודש, כיום המשיב עובד בגינון ומשתכר היטב אין לו הוצאות מדור והא מתגורר בבית אמו. המשיב רתך במקצועו.
המשיב פוגש בקטין בשבוע הראשון פעמיים בשבוע בימים שלישי וחמישי עד שעות הערב עת משיבו לבית האם. בשבוע לאחר מכן פוגש המשיב את הקטין ביום שלישי מהמוסד החינוכי עד שעות הערב. בכל סופ”ש שני מיום שישי מבית האם ועד למוצ”ש.
המשיב אינו שוהה עם הקטין בימי מחלתו, אינו מקלח אותו וכל נטל הסעות הקטין מפעילויות מוטל על כתפי המבקשת, גם כשהקטין שוהה עם האב, שכן אין לאב רישיון נהיגה.
הצדדים ניהלו חשבון בנק וחילקו ביניהם יתרת החובה בהסכמת הבנק.(נספח ג’).
המשיב משלם מזונות זמניים בסך של 1,500 ₪ לסירוגין המבקשת העמידה את צרכי הקטין על סך של 3,753 ₪ (כלכלה 950, קופ”ח 190, ביגוד והנעלה 350, משחקים וספרים 100, דמי כיס לקטין 20, מרכזון 381, ועד הורים 86, פסיכולוג 1000, חוג טניס וגיטרה 306, חוג כדורגל 270, מתנות לחברים 100).
המבקשת העמידה את הוצאות מדור ואחזקת מדור על סך של 4,427 ₪ (שכירות 3600,חשמל 300, מים 16, ביוב 21, ארנונה 422, אינטרנט 68) (נספח ד’).
המבקשת מבקשת לחייב את המשיב במזונות ומדור הקטין על סך של 2,700 ₪ החל מחודש 5/2023.
טענות המשיב
המשיב טוען כי, דמי השכירות בדירה בה התגוררו הצדדים עומדים על 3,560 ₪ דמי השכירות מומנו על ידי הורי המבקשת. הורי האישה נהגו להתערב בחיי הצדדים ובכך פגעו בפרטיותם.
המבקשת עובדת במשרת אם ומשתכרת סך של 3,600 ₪, משכורתו של המשיב עומדת על סך של 5,500 ₪ בחברת **** אשר נמצאת בעיר *** המפונה והחל מחודש 11/2023 יצא המשיב לחל”ת ושכרו צומצם ב-50% . המשיב קיבל דמי אבטלה עד לחודש 10/2024 וכעת הוא ללא הכנסה כלל.
בשל מצבו הכלכלי משך המשיב 50,000 ₪ מקופת הפנסיה שבבעלותו וכספים אלו אזלו. המשיב מתגורר בבית הוריו ובשלב זה אינו יכול להלין את הקטין במהלך השבוע, המשיב דואג לכל צרכי הקטין בימים בהם הוא שוהה עמו.
המשיב נושא בהחזר חודשי של הלוואה משותפת בסך של 1,500 ₪ בחודש ובנוסף מעביר דמי מזונות הקטין מידי חודש בסך של 1,500 ₪.
דיון והכרעה
האישה: עובדת במפעל ב***, שכרה הממוצע עומד על כ- 5,400 ₪ בחודש (נספח א’), (בהתאם לתלושי שכר לחודשים 1/2023-6/2024 בניכוי ניכויי חובה וקופות גמל בהסכם). האישה נושאת בתשלום שכר דירה בסך של 3,560 ₪ (נספח ד’) צרפה מספר קבלות בעניין אחזקת מדור, חשמל כ – 300 ₪ בחודש, ארנונה ומים כ – 330 ₪ בחודש, סה”כ כ- 630 ₪ בחודש.
האיש: האיש המציא תלושי שכר לחודשים 11/2022-12/2023 (נספח 2, כתב התביעה), ממוצע הכנסותיו עמד על כ- 5,400 ₪ ( בניכוי ניכויי חובה וקופות גמל בהסכם נספח 3, כתב התביעה).כיום האיש אינו עובד, קיבל דמי אבטלה עד לחודש 10/24.
זמני שהות: האיש פוגש בקטין בשבוע אחד פעמיים בשבוע ללא לינה, בשבוע לאחר מכן פעם בשבוע ללא לינה ובכל סופ”ש שני מיום שישי ועד מוצאי שבת.
צרכים מיוחדים של הקטין: הקטין מטופל אצל פסיכולוג.
רכוש משותף: לצדדים היה חשבון משותף שנסגר לאחר כיסוי יתרת החובה.
לאחר שעיינתי בחומר לפניי, נוכח גיל הקטין, הכנסות ההורים וזמני השהות אני קובעת כדלקמן:
האב יישא במזונות הקטין בסכום של 1,500 ₪.
דמי המזונות ישולמו מידי חודש בחודשו, החל מיום הגשת בקשה לי”ס – 16.5.2024, כאשר בחודש הראשון החיוב יהיה בשיעור יחסי, בהתאם למועד הגשת התביעה. דמי המזונות ישולמו ישירות לחשבון הבנק של האם.
הסכום הנקוב בס”ק א’ לעיל יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן על בסיס המדד הידוע היום ויעודכן פעם בשנה, במזונות חודש ינואר של כל שנה, ללא הפרשים לתקופות הביניים וללא מדד שלילי.
קצבה ומענק המשולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי בגין הקטין, ישולמו בנוסף לדמי המזונות.
הוצאות רפואה
החל מיום הגשת הבקשה לי”ס יישאו הצדדים בחלקים שווים ביניהם בהוצאות רפואיות חריגות מכל מין וסוג שהוא, לרבות רפואת שיניים, כולל אורתודנטיה, משקפיים/עדשות מגע, טיפולים פסיכולוגיים/רגשיים, אבחונים בכלל זה, אבחונים בגין לקות למידה, וכל הוצאה רפואית אחרת חריגה אשר אינה מכוסה (במלואה או בחלקה) על ידי קופת החולים. בתוך כך גם הפרשים בגין אותה הוצאה חריגה לאחר קבלת החזר מכל מקור, אלא אם ההחזר מתקבל מביטוח פרטי הממומן על ידי הורה אחד בלבד, או אז רק ההורה המממן ייהנה מהחזר זה.
בכל צורך רפואי על הצדדים לפנות לרפואה הציבורית בלבד, אלא אם קיימת מניעה לעשות כן. פנייה לרפואה פרטית מבלי שקיימת מניעה לקבלת הטיפול ברפואה הציבורית, לא תחייב את הצד השני אלא עד לגובה העלות ברפואה הציבורית.
כל הוצאה רפואית חריגה כאמור לעיל, תעשה על יסוד אסמכתה מגורם רלוונטי המאשר את נחיצות ההוצאה, אשר תועבר מהורה אחד לשני בתקשורת המתועדת טרם הוצאת ההוצאה/קבלת הטיפול, על מנת לאפשר להורה השני לבדוק עלויות ונחיצות בתוך 10 ימים ממועד משלוח האסמכתה. הוראה זו אינה חלה במקרה שבו יתעורר צורך רפואי דחוף.
במקרה של מחלוקת לגבי עלות ו/או נחיצות ההוצאה הרפואית החריגה, יכריע במחלוקת רופא המשפחה או רופא הילדים המטפל בקטינים או רופא מומחה רלוונטי. במחלוקת בעניין הטיפול הרגשי, תכריע יועצת בית הספר. לחלופין, יוצאו ההוצאות בהתאם להמלצת מומחה בתחום הדרוש המוסכם על הצדדים.
הוצאות חינוך
החל מיום הגשת הבקשה לי”ס יישאו הצדדים בחלקים שווים ביניהם בהוצאות החינוך על פי דרישת מערכת החינוך ו/או המסגרת החינוכית ובכלל זה, אגרות חינוך, שכר לימוד, סל תרבות, ועד כיתה, ועד הורים וכל תשלום אחר הנדרש לתשלום ישירות למערכת החינוך ו/או למסגרת החינוכית, בקיזוז מענק חינוך, ככל שישולם כזה, ולאחר מיצוי כל הנחה.
הצדדים יישאו בחלקים שווים בהוצאות מעון וצהרון (עד סוף כתה ב’ בהתאם לתעריף צהרון ציבורי), חוגים (עד שני חוגים בעלות מתנ”ס ובכל מקרה עלות שני החוגים לא תעלה על 400 ₪. הוצאה זו בגין החוגים כוללת ביגוד מיוחד, ציוד, מימון תחרויות ואירועים וכל אשר נדרש במסגרת החוג), שיעורי עזר (באופן המוגבל לשלושה שיעורים פרטיים לקטין בשבוע. התשלום יהיה על בסיס רישום מהמורה הפרטי אשר יישלח לצדדים אחת לחודש), תנועת נוער (ההוצאה תכלול תשלום שנתי, ביגוד, מחנות, טיולים וכל אשר נדרש), קייטנות (מחזור אחד בקיץ בעלות קייטנת עירייה / מתנ”ס ציבורי) ואבחונים דידקטיים.
כל החלטה על הוצאה חינוכית מהותית תתקבל תוך שיתוף והיוועצות בין ההורים ובהסכמתם. במקרה של מחלוקת לגבי עלות ו/או נחיצות ההוצאה, תכריע במחלוקת יועצת בית הספר או מחנכת הכיתה או גורם חינוכי אחר המוסכם על הצדדים.
כל הוצאה חריגה אחרת שלא נכללת בס”ק ח’-ט’ לעיל, יישאו בה שני ההורים בחלקים שווים ובלבד ששניהם הסכימו להוצאה זו בכתה באמצעות תקשורת מתועדת.
הוראות כלליות
כל הודעה ו/או מידע לרבות מסמכים, בכל הקשור לחיובי המזונות, שעל הורה אחד להעביר להורה השני, יועבר באחד מאופני התקשורת הבאים (להלן-תקשורת מתועדת): תקשורת סלולרית (כגון: WhatsApp) / דוא”ל / דואר רשום.
ההורה השולח אינו מחויב להוכיח כי ההורה השני קיבל לידיו את ההודעה אלא כי שלח לו באחד מאופני התקשורת המפורטים לעיל. כל העברה באופן אחר, תחייב את ההורה השולח להוכיח כי ההורה השני קיבל לידיו את המידע/מסמכים.
הורה אשר יישא במלוא הסכומים בגין ההוצאות המפורטות לעיל (להלן-ההורה המשלם) יקבל מהורה השני (להלן-ההורה החייב) את חלקו כאמור וזאת בתוך 10 ימים מיום שההורה המשלם שלח להורה החייב בתקשורת מתועדת דרישה בצירוף האסמכתה הרלוונטית בדבר התשלום הנדרש, ובתנאי שהמשלוח ייעשה לא יאוחר מחצי שנה לאחר ההוצאה.
לחלופין, רשאי ההורה החייב להודיע להורה המשלם בתקשורת מתועדת בתוך עשרת הימים דלעיל, כי הוא ישלם את חלקו ישירות לגורם נותן השירות.
חיוב המזונות המפורט בכל הסעיפים לעיל, כולל את השתתפותו של האב בכל צרכי הקטינים, מכל מין וסוג שהוא, לרבות מדור. על כן, מתחייבת האם להשלים את כל יתר צרכי הקטינים, מכל מין וסוג שהוא, לרבות – ולא למעט: מזון, כלכלה שוטפת, ביגוד והנעלה, רכישת ציוד למסגרת החינוכית, הוצאות רפואיות שוטפות ועוד.
סכומים שהאב שילם עבור המזונות השוטפים (להבדיל מתשלומים עבור הוצאות בריאות וחינוך) יקוזזו מסכום המזונות שנקבע לפי החלטה זו.
הצדדים ישלימו בתוך 21 יום תלושי שכר לשנת 2024.
החלטה זו היא החלטה זמנית ותעמוד בתוקפה עד למתן החלטה אחרת.
ת.מ.
ההחלטה ניתנת לפרסום בהשמטת פרטים מזהים.
ניתנה היום, ט’ כסלו תשפ”ה, 10 דצמבר 2024, בהעדר הצדדים.