לפני
כבוד השופטת, סגנית הנשיא חגית מטלין
מבקשת
א.ד.
ע”י ב”כ עו”ד ויקטוריה בורודיאנסקי
נגד
משיב
ר.ד.
ע”י ב”כ עו”ד ארתור גורביץ
החלטה
לפני בקשה למזונות זמניים עבור קטינה ילידת 2019 (כבת 5.5 שנים), אשר הוגשה ע”י המבקשת (להלן: “המבקשת” או “האם”) כנגד המשיב (להלן: “המשיב” או “האב”).
לטענת המבקשת, עובדת כ-**** ב-**** וממוצע הכנסתה עומד על סך של 4,700 ₪ בחודש. מעיון בתלושי שכר שצירפה המבקשת לבקשה לחודשים 05/23 עד 05/24 (לא כולל תלוש חודש 11/23) עולה כי היא משתכרת בממוצע סך של 4,974 ש”ח נטו לחודש לאחר ניכויי חובה בלבד.
לטענתה, המשיב עובד כ-**** ב-***** ומשתכר סכום של כ-10,000 ₪ בחודש בממוצע.
לטענת המשיב, ***** ומשתכר סכום של כ-10,000 ₪ בחודש בממוצע, אך מצוי בחריגה של כ-15,000 ₪ בבנק, עקב הוצאות בית רבות שנושא בהן לאורך השנים לבדו וללא השתתפות המבקשת.
מעיון בתלושי שכר שצירף המשיב לתגובה לחודשים 09/23 עד 08/24 עולה כי הוא משתכר בממוצע סך של 10,733 ש”ח נטו לחודש לאחר ניכויי חובה בלבד.
מעיון בדפי החשבון שצירף המשיב לתגובה לתאריכים 16.9.23 עד 15.9.24 עולה כי נמצא ביתרת חובה של 15,052 ₪ בחשבונו (המעודכנת ליום 13.9.24).
לטענתו, המבקשת אינה ממצה את פוטנציאל השתכרותה, שכן היא עובדת 6 שעות ביום ולא במשרה מלאה.
מנגד טוענת המבקשת לעניין זה כי נאלצת לעבוד רק 6 שעות שכן המשיב אינו מוכן לקחת את הקטינה מהגן ולאסוף אותה מהגן.
לטענת האם, בשלב זה הצדדים עדיין מתגוררים תחת קורת גג אחת בדירה שכורה ב-***** והמשיב הוא שמשלם את דמי השכירות בגינה, אך לטענתה אינו מוכן לומר לה מה גובה דמי השכירות ומתי מסתיים חוזה השכירות.
לטענת האב, המבקשת יודעת מהו גובה דמי השכירות, אשר עומדים על סך של 3,950 ₪ לחודש כולל ועד בית, שכן החוזה נרשם על שם שניהם והסכום לא השתנה מאז שעברו להתגורר בדירה זו.
עוד טוענת המבקשת כי, היא נושאת בכל הוצאות אחזקת הבית, כלכלה, הוצאות עבור הקטינה וצהרון, וכן מטפלת בעצמה בקטינה ללא כל עזרה מצדו של המשיב ומשכך אינה יכולה לעבוד שעות נוספות ולהגדיל הכנסתה.
לעניין זה טוען המשיב כי בנוסף לדמי השכירות משלם הוצאות נוספות, חובות ישנים וכן זן את הקטינה יחד עם המבקשת, ומשכך אין לחייבו במזונותיה.
בנוסף טוען המשיב כי הוא אב מסור לקטינה ומטפל בה כפי שהמבקשת עושה.
בבקשה למזונות זמניים עותרת האם לחייב האב בסכום של 5,435 ₪ עבור מזונות הקטינה, כולל הוצאות מדור. עוד עתרה לחייב האב במחצית הוצאות החינוך ובמחצית הוצאות רפואיות חריגות. לטענת המשיב, גובה סכום המזונות לו עותרת המבקשת מופרז ואין לו כל ביסוס, שכן הצדדים עדיין מתגוררים יחד ושניהם נושאים בנטל ההוצאות. עוד טען כי המבקשת לא צירפה דפי חשבון לכתב התביעה ואף לא לבקשה דנן.
בהחלטה מיום 18.9.24 נקבע כי מאחר והצדדים מתגוררים תחת קורת גג אחת ולטענת המשיב זן את הקטינה יחד עם המבקשת, יפרטו האם משכורתם מופקדת לחשבון משותף, ואם לא לאיזה חשבון, ואיזה סכום מעבירים לטובת צרכי הקטינה.
כמו כן, התבקשו הצדדים לפרט באיזה הוצאות מהוצאות הקטינה ומהוצאות הבית נושא כל אחד מהם.
בתגובת המשיב מיום 20.9.24 טען כי לצדדים אין חשבון משותף ומשכורתו מופקדת לחשבונו הפרטי בבנק לאומי. כמו כן טען המשיב כי הוא משלם את דמי השכירות על סך 3,590 ₪ (כולל ועד בית), חשבון חשמל חודש 08/24 על סך 720 ₪, תשלומים עבור הוצאות חינוכיות של הקטינה, קניות לבית, וכן קניות נוספות על בסיס יומי.
בתגובת המבקשת מיום 25.9.24 טענה כי לצדדים מעולם לא היה חשבון בנק משותף ומשכורתם מופקדת לחשבונו הפרטי של כל אחד מהם.
לעניין ההוצאות טענה כי המשיב משלם את דמי השכירות וועד הבית, וכל יתר הוצאות אחזקת הבית משולמים על ידה. עוד טענה כי אמנם המשיב צירף קבלות עבור תשלומים שונים שלכאורה שולמו על ידו, אולם כרטיס האשראי המופיע על החשבוניות הינו כרטיס האשראי הפרטי שלה. כמו כן טענה כי המשיב רוכש אוכל עבור עצמו והמבקשת רוכשת אוכל עבורה ועבור הקטינה והוא אינו מעביר לחשבונה כספים עבור השתתפות בכלכלת הקטינה.
המבקשת הוסיפה וטענה טענות נוספות כתגובה לתגובת המשיב לבקשה למזונות זמניים. יובהר כי בהחלטה מיום 18.9.24 לא התבקשה תגובה לתגובה אלא הבהרה ספציפית. המבקשת לא עתרה להגשת תגובה לתגובה, וממילא לא ניתנה החלטה המאפשרת הגשת תגובה לתגובה, משכך לא מצאתי להידרש לטענותיה הנוספות שהוגשו כתגובה לתגובה.
לאור כל האמור, נוכח טענותיהם הסותרות של הצדדים לעניין הנשיאה בצרכי הקטינה, ונוכח גילה של הקטינה (מתחת לגיל 6), ההכנסות הנטענות ומאחר והצדדים מתגוררים בשלב זה תחת קורת גג אחת, ובהעדר הסדרי השהות מוסדרים, אני מורה כי האב ישלם למזונותיה הזמניים של הקטינה (לרבות עבור מזון, ביגוד והנעלה), סכום של 1,300 ₪ לחודש, עד הגיעה לגיל 6.
בנוסף לדמי המזונות עד גיל 6, ככל והאם תשכור דירה ישלם האב עבור חלקה של הקטינה במדור (33% משכר דירה) שלא יעלה על 3,800 ₪ לחודש. דהיינו חלקה של הקטינה לא יעלה על 1,250 ₪ לחודש אשר יתווספו לדמי המזונות. זאת בכפוף להצגת חוזה שכירות תקף במועדיו עם שם האם עם צד ג’ שאינו בן משפחה.
ככל שהאם תקבל סיוע בשכר דירה יפחת סכום הסיוע משכר הדירה, והאב ישתתף ב- 33% מהיתרה ובלא יותר מסכום של 1,250 ₪ לחודש.
ממועד הגיע הקטינה לגיל 6 ובכפוף לכך כי הצדדים יפרידו מגוריהם, וכל אחד מהם ישכור דירה ויתקיימו הסדרי שהות עם האב של פעמיים בשבוע כולל לינה וכל סופ”ש שני מיום שישי עד מוצ”ש, כשלקיחת הקטינה והשבתה תהא ממוסדות החינוך ואליהם, ישלם האב למזונותיה סכום של 1,000 ₪ לחודש (הכולל את חלקה במדור). בנוסף ישתתף במחצית הוצאות חינוכיות, הוצאות רפואיות חריגות, חוג אחד, שיעורי עזר, צהרון עד סוף כתה ג’.
ככל ולא יתקיימו ההסדרים המפורטים לעיל (שלא עקב מניעה מצידה של המבקשת), יוותר חיוב המזונות והמדור כמפורט לעיל, על כנו.
בשלב זה יישאו ההורים בחלקים שווים בהוצאות החינוך של הקטינה: גן עירוני, צהרון, חוג אחד (עלות מתנ”ס/עירייה), קייטנה (מחזור אחד בקיץ בעלות מתנ”ס/עירייה), בכפוף להצגת קבלות.
כמו כן, יישאו ההורים בחלקים שווים בהוצאות הרפואיות החריגות של הקטינה שאינן מכוסות ע”י הביטוח הרפואי ו/או הביטוח הרפואי המשלים, בכפוף להצגת קבלות.
יובהר כי טענות הצדדים לעניין התחשבנויות כספיות ביניהם אין מקומן במסגרת תביעת מזונות קטינה.
מאחר ואין מחלוקת כי האב שילם עד כה את מלוא דמי השכירות הכולל גם ועד בית בסכום של 3,590 ₪ כל חודש, תוקף החיובים יהא מהיום.
דמי המזונות ישולמו בכל 10 לכל חודש. תשלום ראשון של דמי המזונות יהא ביום 10.10.24.
קצבת הילדים תתווסף לדמי המזונות ותועבר לידי האם.
טענות הצדדים תשמענה בדיון הקרוב.
ניתנה היום, כ”ג אלול תשפ”ד, 26 ספטמבר 2024, בהעדר הצדדים.