בית המשפט לענייני משפחה באילת, השופט הבכיר מרדכי (מוטי) לוי: פסק דין בתביעה לאחריות הורית משותפת של אב ביחס לשבעת ילדיו המשותפים עם האם (תלה”מ 5986-08-23)

לא מצאת פסק דין שחיפשת? ניתן לעשות חיפוש מתקדם ולמצא את כל רשימת פסקי הדין!

centercenter

00

בית משפט לענייני משפחה באילת

תלה”מ 5986-08-23 א. נ’ א.

לפני: כבוד השופט הבכיר מרדכי (מוטי) לוי

בפני

כב’ השופט הבכיר, מרדכי (מוטי) לוי

תובע

ג.א.

מיוצג ע”י עו”ד יורם אוחיון

נגד

נגד

נתבעת

ב.א.א.

מיוצגת ע”י עו”ד אבי מיכאלי

פסק דין

לפני תביעתו של תובע (להלן-האב) לאחריות הורית משותפת ביחס ל-7 ילדיו המשותפים עם הנתבעת (להלן- האם).

1. ביום 8/2/2024 הוגש לתיק “המלצות ועדת תסקירים” (להלן-התסקיר). בדיון בוועדה נכחו ההורים, מפקחת מחוזית לסדרי דין, ד”ר לפסיכולוגיה קלינית מומחית, עו”ס לסדרי דין אילת, עו”ס בתחום סדרי הדין מאילת, מנהלת מרכז ילדים והורים עו”ס משפחה, עו”ס לעניין סדרי דין חבל אילות, שתי סטודנטיות, והעו”ס עורכת המסמך- עו”ס לסדרי דין מרכזת את התחום בשירותי הרווחה בעיריית אילת.

2. הוועדה המליצה על אחריות הורית משותפת.

3. בהתייחסה להסדרי שהות בין כל אחד מההורים עם הילדים ובשל תנאי המגורים של הצדדים כך שהאב מתגורר ביחידת דיור בסמוך לבית המרכזי בו מתגוררת האם המליצה הוועדה על הסדרי שהות כדלקמן:

א. באמצע השבוע ישהו הילדים עם האב פעמיים בשבוע בימים שני ורביעי. האב יאסוף כל ילד מהמסגרת החינוכית בה הוא שוהה וכל הילדים יעלו לבית האם בשעה 19:00 – 19:30.

הואיל ולצדדים שבעה ילדים משותפים הומלץ שהאב יהיה רשאי להיעזר בבני משפחה בהסדרי השהות.

ב. עוד הומלץ שהאב ישהה עם הילדים בכל סוף שבוע שני מתום המסגרות החינוכיות ועד למוצאי שבת בשעה 19:00.

ג. לעניין החגים הומלץ שההורים יחלקו בהם בשווה.

ד. הוועדה המליצה להפנות את ההורים למרכז ילדים-הורים.

4. שני ההורים הסכימו להמלצה בעניין מרכז ילדים-הורים. ביחס לזמני השהות שהומלצו האב הסכים לאימוצן והאם התנגדה.

5. לאור עמדות הצדדים נקבע דיון ליום 8/5/24.

בדיון סבר ב”כ האב שיש מקום לאמץ את התסקיר. הדגיש שהתסקיר נערך ע”י וועדה ו”ההמלצות ברורות לגבי אחריות הורית משותפת, לגבי הסדרי הראיה ללא פיקוח”.

ב”כ האם התנגד. טען שכבר נימק בעבר ולא פעם אחת “הכי מפורש” ש”לא מגיע לאב משמורת משותפת”. ביחס לתסקיר טען ” שלא נדבר על התסקיר שהוא דל, זה משקף את ה- 20 דק’ ביקור בית שעשו. פירטנו ביתר שאת מדוע לא עומד בזמני השהות. אם בא, בא לחלק מהשעות. אך כך, איך יעמוד במשמורת משותפת ? אנחנו טוענים שהוא מבקש כדי לא לשלם מזונות. גם נציין שהוא לא משלם שקל מזונות. לגבי צד ג’, גם בתסקיר היא כותבת שהאם באה ואמרה שכדי לא יהיה תיק במשטרה, היא לא אומרת שלא רוצה שיפגוש בהם, היא אומרת בסעיף 5 שממליצים לה לקבל את הטיפול שהוצע בנוגע לתקשורת והתנהגות מכבדת, מקריא.

מדובר על אב אימפולסיבי שלא עבר טיפול. שיעבור טיפול כדי שנתחיל לדבר.

למען הזהירות, ככל שבית משפט יאמץ את ההמלצות נרצה לחקור את עורכת התסקיר על סמך המליצה על משמורת משותפת לאור נתון זה.”

6. לבקשת ב”כ האם לחקור את העו”ס עורכת התסקיר נקבע דיון ליום 4/6/24 אליו זומנה גם העו”ס לסדרי דין עורכת התסקיר מטעם הוועדה הגב’ סימה שחר.

7. בפתח הדיון הפנה ב”כ האם ל”עברו הפלילי” של האב. במענה לשאלת בא כוחה של האם אישרה העו”ס שבפני הוועדה טרם מתן ההמלצות עמד מכתב מהפסיכיאטר המטפל באב.

ביחס לטיפול שהאב אמור לקבל להתגבר על האימפולסיביות שלו השיב האב עצמו ” אני מטופל בכמה מסגרות. יש לי מטפלת באנ.אל.פי אני נכה צה”ל 30 אחוז ויש לי מטפלת פסיכולוגית מהצבא. אני נמצא ב-3 קהילות האחת “פותחי עתיד” שזה הורות מתקנת זה רק לגברים. אני נמצא בטיפול גם עם הילדים ועכשיו פרטני במרכז הורים ילדים. היום הייתי צריך להיות שם אבל הייתי צריך להיות בדיון ויש לי עוד אבחון במרפאת הדקל אצל פסיכיאטר ד”ר ארז ברנע פסיכיאטר ילדים. גם קיבלתי טיפולים לילדים שלי, אני גם מקבל טיפולים במסז’ים ובאמצעות בעלי חיים לי ולילדים. קיבלתי לילדים 4 שעות שבועיות טיפול רגשי עם סוסים וכו’. שלחתי לנתבעת את הדפים ועדכנתי אותה.”

העו”ס לסדרי דין התנגדה באופן משתמע למנוע מהאב הסדרי שהות עם הילדים והוסיפה ” הלכה למעשה, שנה וחצי הוא ראה אותם עם צד ג’ שזה לא תמיד היה הלכה למעשה. כי הילדים באו אליו הלכו חזרו כי הם גרים אחד ליד השני. ברגע שנכנסתי לתמונה הייתה הקפדה יתרה שהוא יראה רק עם צד ג’ וגם האב הקפיד שיראה אותם בזמני השהות. במציאות זה לא היה ככה. הילדים פגועים מאוד, מעורבים מאוד במאבק, בזמן שאני ראיתי אותם שלא ראו את אבא שנה וחצי, האמא מטפלת בהם במסירות, לא ראיתי מסירות כזו ולוקחת אותם לכל הטיפולים, הם באים בזמן לבית הספר, לוקחת אותם בזמן באים נקיים. יחד עם זאת, הילדים רגשית ונפשית פגיעים מאוד ששנה וחצי לא ראו את האבא. מדובר ב-7 ילדים עם קשיים, אני פה כדי לשבת ביחד עם ההורים כדי אולי לראות צורך של כל ילד וילד אולי לחלק את הילדים כך שחלק יהיו פעם כאן ופעם כאן. האם לא רצתה לשבת עם האבא אם כל אחד לוקח 7 ילדים הסיכוי לראות אותם הוא אין סיכוי ולא בגלל המסוגלות ההורית של הורה כזה או אחר.”

לסיכום עמדתה של העו”ס לסדרי דין – נציגת הוועדה – מצאתי להביא מדבריה ” כל ההמלצות נלקחו ביחד בוועדת התסקירים. ישבה שם פסיכולוגית מומחית ומפקחת, עו”ס ועוד בנות מסדרי דין והגענו להמלצות. אם יש ספק אצלי? אין ספק.”

8. בא כוחו של האב הוסיף בדיון והבהיר ש ” כשדנים בטובת הילדים אז צריך להציג בפני בית המשפט את העובדות האמיתיות כדי ש/בית המשפט יקבל את ההחלטה האחרונה, מפסח עד היום היא נתנה לו את הילדים ללא צד ג’ והתעקשה שהוא יקח אותם. לאחר הדיון הקודם וגם לפני שבועיים הוא לקח את כל השבעה. ביום העצמאות שוב לקח אותם. לקח את הילדים בפסח וביום העצמאות ולפני שבועיים. נתנה לו אותם ללא צד ג’.”

9. לאחר ששבתי וקראתי את המלצות הוועדה, היכרותי עם הצדדים וההליכים המתנהלים ביניהם ולאחר ששמעתי את דבריה של העו”ס הגב’ שחר בדיון בו הביאה באופן בלתי אמצעי את דברי הוועדה בהרחבה לאמור בתסקיר, לא מצאתי כל טעם נכון וראוי לדחות את ההמלצות כבקשת האם.

10. סיום ההליך והפניית המסלול בו צועדים ההורים ממסלול של התנגשות למסלול של הסכמה גם אם מתוך שלא לשמה יש לו ערך מהותי, חשוב וקריטי לילדים.

11. בנסיבות אלו אני קובע אחריות הורית משותפת.

זה המקום לקבוע שאין לקבל את הגישה הגורסת אפריורי שרצונו של אב לאחריות הורית משותפת היא “…שהוא מבקש לא לשלם”. ההופכי לטענה זו עלולה להיות שהתנגדות האם היא רק משום שהיא רוצה לקבל יותר דמי מזונות. גם אם יש מקרים כאלו לא זה המקרה.

12. לעניין הסדרי שהות אני קובע:

א. באמצע השבוע – ישהו הילדים עם האב פעמיים בשבוע בימים שני ורביעי. האב יאסוף כל ילד מהמסגרת החינוכית בה הוא שוהה וכל הילדים יעלו לבית האם בשעה 19:30.

ב. בסוף שבוע- בכל סוף שבוע שני ישהו הילדים עם האב מתום המסגרות החינוכיות (באחריות האב לאוספם גם בסיוע בני משפחה) והם ישהו עמו עד למוצאי שבת בשעה 19:00 עת ישובו לבית האם.

ג. בחגים:

ההורים יחלקו ביניהם את החגים על פי הטבלה דלהלן:

החג

אצל ההורה…

ראש השנה

אם

יום כיפור

אב

סוכות- ערב ראשון ומחצית חול המועד (כולל. גם אם חלה שבת במניין ימי חול המועד)

אם

סוכות- מחצית שנייה של חול המועד (כולל. גם אם חלה שבת במניין ימי חול המועד) ערב חג שני של סוכות ושמחת תורה

אב

חנוכה- נר ראשון עד נר רביעי כולל (כולל. גם אם חלה שבת במניין ימי חול המועד)

אם

חנוכה- נר רביעי עד תום חופשת החג כולל (כולל. גם אם חלה שבת במניין ימי חול המועד)

אב

פורים- ערב החג ויום החג

אם

פסח- ליל הסדר ומחצית ראשונה של חול המועד (כולל. גם אם חלה שבת במניין ימי חול המועד)

אב

פסח- מחצית שנייה של חול המועד (כולל. גם אם חלה שבת במניין ימי חול המועד) וחג שני כולל מוצאי החג .

אם

יום העצמאות- ערב החג ויום החג

אב

ל”ג בעומר- ערב החג ויום החג

אם

שבועות- ערב החג ויום החג

אב

חלוקת חגים זו תהא לשנה הבאה שנת תשפ”ה. בשנה שלאחר מכן יוחלפו זמני השהות באופן שחג שחגגו הילדים בשנת תשפ”ה אצל האם הם יחגגו אותו אצל האב בשנת תשפ”ו וכך להמשך שנה שנה.

ד. חופשות:

חלוקת זמני הפנאי של הילדים ממסגרות חינוכיות לרבות מחלה, שביתות וחופשות מתוכננות יחולקו בין הצדדים בשווה. קביעה זו נכונה גם לחופשה הקודמת לחג הפסח וחופשת הקיץ.

בחופשת הקיץ זמני השהות של הילדים עם אביהם באמצע השבוע תורחב באופן שהילדים ישהו עמו בימי השהייה שלהם עמו משעה 09:00 בבוקר ועד לשעה 19:30 עת ישובו לבית האם.

לאור ההתקדמות במפגשים במסגרת מרכז ילדים-הורים אפשר שבהסכמה יורחבו זמני השהות של האב עם הילדים בחופשות.

ה. הערה:

לא נעלמה מעיני הערת העו”ס בדיון על הקושי הכרוך בטיפול ב-7 ילדים בו זמנית. אני תקווה שההורים יראו בטובת הילדים ערך שידחק את המחלוקות ביניהם באופן שיאפשר להם להתגבר על המחלוקות האישיות והם ישכילו לפתור בעיה זו במסגרת המפגשים במרכז ילדים-הורים.

13. ההורים מופנים למרכז הורים-ילדים באילת. ההורים ישתפו פעולה עם ההליך.

14. בזאת תם הטיפול בתובענה.

15. אין צו להוצאות.

15. מתיר פרסום פסק הדין בהשמטת פרטים מזהים.

16. תואיל המזכירות לשלוח פסק הדין לצדדים ולסגור את התיק.

ניתן היום, י”א סיוון תשפ”ד, 17 יוני 2024, בהעדר הצדדים.

לחזור למשהו ספיציפי?

תמונה של פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין של ישראל - מקום אחד לכל פס"ד של בתי המשפט הישראלי והמחוזות השונים

השאר תגובה

רוצים לקבל עדכון לגבי פסקי דין חדשים שעולים לאתר?

בשליחה הינך מאשר שאנו יכולים לשלוח לך מידע שיווקי / פרסומי

error: תוכן זה מוגן !!