מספר בקשה:2
לפני
כבוד השופטת דיאנה פסו-ואגו
מבקשת:
ב.ב
נגד
משיב:
מ.ב.
החלטה (מזונות זמניים)
בפני בקשה למזונות זמניים, שהוגשה על ידי האישה, בעניינם של ילדיהם המשותפים של הצדדים: נ. יליד ______ ונ. יליד ____ (להלן:" הקטינים ") וזאת לאחר שניתנה החלטה, בבקשה למזונות דחופים, בהליך ישוב סכסוך שהתנהל בין הצדדים, עוד ביום 05.09.24, היינו כי זו עומדת בתוקפה עד ליום 05.02.25. החלטה זו ניתנה על בסיס זמני שהות שנקבעו והם יומיים במהלך השבוע כולל לינה וכל סופ"ש שני, כולל לינה.
זמני שהות אלו מתקיימים גם כיום.
בהחלטה זו נקבע כי האב ישלם סכום של 1,400 ₪ בעבור כל קטין, בתוספת שיעור של 40% דמי מדור ואחזקתו.
דיון קדם משפט התקיים ביום 02.02.25, בתובענה העיקרית, שהוגשה על ידי האישה, לפסיקת מזונות, שם התבררה גם הבקשה שלפני.
בהליך י"ס עתרה האישה לתשלום דמי מזונות בסך 4,050 ₪ ועבוד דמי מדור ואחזקתו בסך 1,600 ₪. סה"כ 5,650 ₪. האישה התגוררה באותה עת, בבית הצדדים ושילמה מחצית תשלומי המשכנתא החודשיים, שעמדו על 2,666 ₪ לחודש. האב שילם המחצית הנוספת.
בבקשה שלפני, המבקשת עותרת לתשלום מזונות בסך 4,500 ₪ ודמי מדור ואחזקתו בסך 1,894 ₪. סה"כ 6,144 ₪. כיום המבקשת מתגוררת בדירה שכורה ומשלמת דמי שכירות 2,500 ₪ לחודש.
המבקשת עתרה לתשלום דמי מזונות זמניים, גבוהים יותר, משעתרה בבקשה לי"ס, עת חלפו חמישה חודשים בלבד, ממועד מתן ההחלטה בהליך י"ס, תוך שאינה מפרטת הנסיבות שהביאו לשינוי הנטען, למעט בדבר רכיב השכירות.
מהבקשה, התגובה לה, על כלל נספחיהם ומדברי הצדדים בדיון, עולה כי בידי האישה, מתקבלות קצבאות בעבור הקטינים בסך כולל של כ – 8,000 ₪, עת במועד מתן ההחלטה בי"ס, התקבלה קצבה אחת על סך כ – 2,700 ₪.
באשר לקצבאות הקטינים – המבקשת לא הציגה בפני בית המשפט כל מסמך או ראיה המעידים כי הקטינים מקבלים טיפול כלשהו כפי צרכיהם, בפועל, אלה כי עתידים לקבלם, ללא מידע האם עסקינן בטיפולים שבעלותם יש לשאת, סכומם וכיוצא בזה.
לטענת האישה פנתה לעשות כן, אך טרם החלו הקטינים באותם טיפולים והם מצויים "ברשימת המתנה".
כידוע קצבאות נועדו, בין היתר, לשמש את צרכי הקטינים ולפצות על התשומות העודפות שעל ההורים להעניק לילדיהם, כאשר עניין זה יש לבחון, בין היתר, גם בהתאם לזמני השהות והנטל הרובץ על הצדדים, בגידול הקטינים, בנוסף, לאופי הקצבה, השימוש בה וצרכי הקטינים. בעניינו טרם בשלה העת לעשות כן.
עם זאת אין חולק כי סכום הקצבאות, ממועד מתן ההחלטה בהליך ישוב הסכסוך, עלה.
הכנסות הצדדים:
בבדיקה תלושי השכר הן במסגרת תיק י"ס והן בבקשה שלפני, נמצא, כי שכרה של המבקשת לא השתנה, מהם עולה כי שכרה החודשי 3,852 ₪ (בקיזוז ניכויי חובה בלבד).
לעומת זאת בבדיקה בהכנסותיו של המשיב עולה, כי קיים שינוי בשכרו של כאשר במסגרת הליך י"ס, נמצא (בהתאם לתלושי השכר עבור חודשים 7/23-6/24) כי שכרו עמד על 10,700 ₪ בעיגול (בקיזוז ניכויי חובה בלבד), ואילו במסגרת ההליך כאן, נמצאנו למדים כי המשיב פוטר מעבודה ועבור חודשים 8-11/24 היה זכאי לקצבת אבטלה, מטעם המוסד לביטוח לאומי, כך ששכרו החודשי עמד על סך 6,500 ₪ בעיגול (בקיזוז ניכויי חובה בלבד). כיום מועסק בעבודה חדשה, כמחסנאי ובסיעוד, בשכר, לדבריו של כ – 8,500 ₪ (סכומים אלו לא הוכחו לאורך זמן) ושאלת פוטנציאל ההשתכרות נדרשת ברור והכרעה.
בעניינה של האישה, אפנה לעדותה, באשר למיצוי פוטנציאל השתכרותו, בייחוד עת מחודש 09/24 האב שוהה עם הקטינים זמן משמעותי, שם השיבה:
"לשאלת בית המשפט תמיד עבדתי במוקדי שירות, במשכורת שלי הייתה פחות אפילו לפני הנישואין. עכשיו חשוב לי להיות כמה שיותר עם הילדים, אחרי שאני מפזרת את הילדים אני מגיעה לעבודה בין 09:00-15:00 בשביל לקבל את הילדים. בימים שהוא איתם אני קובעת את הדברים האישיים שלי אני לקראת ניתוח מיני מעקף.
כשבית המשפט אומר לי שאני צריכה להגדיל את ההכנסה שלי, אני משיבה שאני מנסה גם לעבוד מהבית. אני לא יכולה להחליף עבודה, המקום מכיר אותי אם הילדים חולים אז מבינים אותי. במיוחד כאשר אני פה ואין לי עזרה מהמשפחה. אם אני אעבור אני יכולה להגדיל את ההכנסה שלי."
אם כן הכנסות הצדדים, השתנו והאישה לא הצליחה להניח בסיס מספק לשאלת מיצוי פוטנציאל השתכרותה, כאשר עליה לפעול למצותו.
עסקינן, כאמור, בבקשה למזונות זמניים, במסגרתה בית המשפט אינו מברר באופן מקיף ומעמיק הראיות שבפניו וקביעותיו, בשלב זה, אינן מחייבות, כאשר התובענה, עת טרם התבררה התובענה לגופה. כך גם סוגיית יכולת ההשתכרות, של שני הצדדים, כאשר בעניינה של האישה סבורתני כי להעמידה, כבר עתה, על סך גבוהה מזה המתקבל לידיה בפועל, ולא פחות משכר המינימום במשק וכך אני קובעת.
סוף דבר, לאחר שבחנתי כלל השיקולים, לרבות גיל הקטינים, הכנסות הצדדים, הקצבאות, ההוצאות שהוכחות ואלו שלא – אני מורה על תשלום מזונות הקטין נ., בעניינו מתקבלת קצבה של 2,657 ₪ – על סך 1,400 ₪ ועל מזונותיו של הקטין נ. , בעניינו מתקבלת קצבה של 5,219 ₪ – על סך 500 ₪.
בנוסף האב ישלם דמי דור ואחזקתו, בעבור שני הקטינים, בסך 800 ₪, בהתחשב בהכנסות הפנויות של הצדדים.
כמו כן מורה כדלקמן:
הצדדים יישאו, כל אחד, במחצית הוצאות החינוך של הקטינים, הם: שכר לימוד בעלות ציבורית, תשלומי חובה לבי"ס, שיעורים פרטיים (בהסכמה, ובהעדר הסכמה לפי המלצת המחנך או המורה המקצועי הרלוונטי), על בסיס של שיעור אחד בשבוע, חוג אחד, בעלות מתנ"ס, ומחזור אחד של קייטנה בחודשי הקיץ בעלות של קייטנת מתנ"ס.
התשלום יבוצע בקיזוז כל הטבה לה זכאית המבקשת.
קצבת המל"ל שתשולם עבור חינוך בגין הקטינים, בתחילת שנה תשמש עבור צרכי החינוך (כולל ציוד לימודי) של הקטינים ויתרת ההוצאות תחולק בין הצדדים כאמור.
הצדדים ישאו, כל אחד, במחצית הוצאות הרפואיות החריגות של הקטינים, אשר אינן מכסות על-ידי הביטוח הרפואי הממלכתי או הביטוח הרפואי המשלים שבו הם מבוטחים, לרבות אבחונים, טיפולים רגשיים, פסיכולוגיים או אחרים, משקפיים, טיפולי שיניים לרבות אורתודנט וכיו"ב. בהעדר הסכמה אודות הוצאה רפואית, יפעלו בהתאם להמלצת רופא ילדים או מומחה מקצועי רלוונטי.
התשלום עבור הוצאות רפואיות לרבות הוצאות על טיפולים יבוצע לאחר מימוש הכספים להם זכאים הקטינים מקבצת נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי.
תוקף החיוב מחלוף תוקף החלטה למזונות זמניים במסגרת תיק יישוב סכסוך, דהיינו מיום 5.2.2025.
התשלומים יבוצעו ביום ה – 10 לכל חודש עבור כל חודש מראש, ויהיו צמודים למדד שבסיסו המדד הידוע ביום מתן החלטה זו. חישובי הצמדה ייערכו אחת ל – 3 חודשים, ללא תשלום הפרשים למפרע.
תשלום ראשון של דמי המזונות השוטפים, ישולם ביום 10.2.2025.
קצבת הילדים, שאינה מסוג קצבת נכות, המשולמת מטעם המל"ל תתווסף לדמי המזונות ותשולם לידי אב הקטינים.
מובהר כי, החלטה זו היא החלטה זמנית אשר ניתנה על סמך החומר שבפניי ומבלי שנכנסתי לעובי הקורה, ואין בה כדי לקבוע מסמרות בדבר גובה המזונות שיפסקו בסופו של ההליך.
מתירה פרסום ההחלטה, ללא פרטים מזהים.
ניתנה היום, ה' שבט תשפ"ה, 03 פברואר 2025, בהעדר הצדדים.