לא מצאת פסק דין שחיפשת? ניתן לעשות חיפוש מתקדם ולמצא את כל רשימת פסקי הדין!

לפני כב’ השופטת ענת אלפסי, סגנית הנשיא

המבקש:

האב

המשיבה:

בעניין:

האם

התאומים

החלטה

עניינה של החלטה זו בקביעת זמני שהות בין התאומים שגילם כשלוש שנים לבין האב.

רקע והליכים:

הורי הילדים חיים בנפרד מאז היוולדם, האם מתגוררת בדרום והאב בצפון.

זמני השהות בין הילדים לאב הורחבו בהדרגה ולפי ההחלטה מיום 23/6/24 לנים הילדים אצל האב בכל שבוע: בשבוע אחד מחמישי עד שישי ובשבוע שלאחריו משישי עד מוצ”ש. בחגים אמורים להימצא אצל ההורים לסירוגין, על פי ההסכם שאושר ביניהם ב 2021.

האב טוען, לגבי זמני השהות הקבועים, כי בשל מרחק המגורים הרב הילדים מגיעים אליו ביום חמישי כשהם עייפים, הוא משכיב אותם לישון ומחזיר אותם למחרת, כך שהביקור חסר ערך. חלף הסדר זה, מבקש כי אחת לשבועיים יימצאו עימו בימי חמישי בדרום למספר שעות ואחת לשבועיים לסירוגין יימצאו הילדים אצלו מיום חמישי ועד מוצ”ש.

לגבי זמני השהות בחגי תשרי, טוען כי על פי ההסכם, היו אמורים הילדים להימצא עימו בראש השנה, ביום כיפור ובשמחת תורה. ואולם, האם לא איפשרה קיום זמני השהות בראש השנה וביום כיפור, בטענה כי הילדים חולים והאב אינו מטפל בהם כנדרש. לפיכך, מבקש להורות כי יימצאו אצלו משך כל חג הסוכות, לרבות חול המועד.

בנוסף טוען כי מסתדר היטב עם הילדים ולכן אין צורך בנוכחות אימו במפגשים.

עוד טוען כי כדי להימנע מהפרה נוספת של זמני השהות יש לקבוע סנקציות כספיות.

האם טוענת כי אין כל מקום לשינוי זמני השהות הקבועים, בטענה כי לא ניתן לסמוך על האב, הוא אינו דואג לילדים כנדרש ואונו יודע לטפל בהם כאשר הם חולים. עוד טוענת כי האב אמנם דואג לילדים למזון, אך אינו פנוי רגשית עבורם.

לגבי חגי תשרי, טוענת כי בראש בשנה ויום כיפור היו חולים ולכן לא ניתן היה להעבירם לאב. טוענת כי האב נקט חוסר התחשבות מוחלט בלחץ שהפעיל עליה.

לגבי נוכחות אימו, סבורה כי לא ניתן לוותר עליה, לאור גילם הצעיר של הילדים.

עיון בתסקירי העו”ס, לרבות התסקיר האחרון מיום 30/9/24 מעלה כי מדובר באב מיטיב, מכוון לצרכי הקטינים ובעל מיומנות הורית טובה. עוד ציינה העו”ס כי אין עוד צורך לחייב נוכחות של אדם נוסף במהלך זמני השהות. האם עצמה אמרה לעו”ס כי מטפל בקטינים היטב. לפיכך מציעה להיעתר לשינוי זמני השהות בשבועות בהם לא מתקיימים חגים. לפיכך ממליצה לנסות ולשנות את זמני השהות על פי הצעת האב לגבי ימי חמישי.

עוד מציינת העו”ס כי הצדדים סיימו ההדרכה במסגרת “גשר לקשר” אשר שיפרה את התקשורת ביניהם, אם כי עדיין קיימים קשיים בעניין זה.

הבקשה בעניין חגי תשרי הוגשה לאחר הגשת התסקיר ולכן אין התייחסות לעניין זה.

דיון והכרעה:

לגוף העניין, טובת הילדים דורשת קיום קשר בטוח ויציב עם שני ההורים, תוך שיפור התקשורת ביניהם, כאשר לשם כך עליהם לשוב ולפנות לקבלת הדרכה.

באשר לזמני השהות בשגרה, טובת הילדים דורשת כי יוכלו להפיק הנאה מהמפגש עם האב. לאור המלצות העו”ס, יש מקום לנסות את המתכונת המוצעת לגבי ימי חמישי.

באשר לזמני השהות בחגים, לא מצאתי כל הצדקה להפרתם על ידי האם. שני ההורים מסוגלים לדאוג לילדים גם כאשר הן חולים ואילו היה בידי האם מכתב מהרופא הקובע כי הילדים חולים ואין לאפשר להם נסיעה לצפון, היה עליה להעבירו לעיון האב. האם לא עשתה כן מסיבה שאינה ברורה ובכך הפרה את זמני השהות ואף מנעה מהילדים את החוויה החשובה של הימצאותם עם האב בערב ראש השנה וביום כיפור, ללא כל הצדקה. הדבר הוא בעל משמעות יתירה מקום בו ההורים מקיימים אורח חיים דתי ואף התאומים משולבים בגן של חב”ד. כדי לאזן חסר זה, יש להרחיב זמני השהות בסוכות ובשמחת תורה.

באשר להשגחת הסבתא, לאור הודעת העו”ס בדבר תפקודו המיטיב של האב, ובשים לב לכך שמדובר בשני פעוטות, נראה כי סיועה נדרש בעיקר סביב התארגנות הערב.

באשר לסנקציות, יש מקום להטילן באופן הדדי, כדי לוודא קיום זמני השהות בפועל.

לאור כל האמור לעיל, מוחלט כדלקמן:

זמני השהות של התאומים עם האב יתקיימו במועדים הבאים:

מערב סוכות (יום רביעי, 17/10/24) בשעה 12:00 ועד ראשון (20/10/24) בשעה 12:00.

מערב שמחת תורה (23/10) בשעה 12:00 בשעה 12:00 ועד ראשון (27/10) חזרה למסגרות.

עם החזרה לשגרה יימצאו אצל האב בימי חמישי אחת לשבועיים, כאשר יגיע לאסוף אותם מהצהרון בשעה 16:00 ויימצא עימם בעיר בדרום עד לשעה 19:00;

ובנוסף בימי חמישי אחת לשבועיים לסירוגין, כאשר יאסוף אותם מהצהרון בשעה 16:00 וישיב אותם במוצאי השבת, שלוש שעות לאחר צאת השבת.

אימו של האב תהיה נוכחות במפגשים מהשעה 18:00 ועד 21:00, על מנת לסייע בעת המקלחות, ארוחת הערב והשינה.

במידה ומי מהילדים חולה חלילה, ההורה אצלו נמצאים הילדים אחראי לגשת לבדיקת רופא במקום הימצא הילד. ככל שהרופא יחליט כי על הילד להישאר במקום בו הוא נמצא, ההורה המקבל את המכתב ישלחנו להורה השני, בישומון וואטס’אפ. מי מההורים שיפר זמני השהות, יחוייב בתשלום 1,000 ש”ח בגין כל הפרה, אשר יקוזזו מדמי המזונות.

הצדדים יקבלו הדרכה נוספת, לרבות במסגרת “גשר לקשר” באמצעות הזום, על מנת לשפר את התקשורת ביניהם, כך שתתנהל בלשון נקיה ועניינית. העו”ס תודיעני עד ליום 30/10/24 היכן יוכלו לקבל הדרכה ותגיש תסקיר משלים עד 30/11/24 בעניין זמני השהות.

בית המשפט מאחל לצדדים כי ישכילו לבנות סוכת שלום בלב ילדיהם.

המזכירות תמציא החלטה זו לאפוט’ לדין, לצדדים ולעו”ס ותרשום תזכורת ליום 31/10/24 לעיון בהודעת העו”ס וליום 3/11/24 לעיון בתסקיר המשלים. בנוסף, תעדכן טלפונית את האם, מיידית.

החלטה זו ניתנת לפרסום לאחר תיקוני הגהה וללא פרטים מזהים, על פי הכללים בעניין זה.

ניתנה היום, י”ג תשרי תשפ”ה, 15 אוקטובר 2024, בהעדר הצדדים.

לחזור למשהו ספיציפי?

תמונה של פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין של ישראל - מקום אחד לכל פס"ד של בתי המשפט הישראלי והמחוזות השונים

השאר תגובה

רוצים לקבל עדכון לגבי פסקי דין חדשים שעולים לאתר?

בשליחה הינך מאשר שאנו יכולים לשלוח לך מידע שיווקי / פרסומי

error: תוכן זה מוגן !!