לא מצאת פסק דין שחיפשת? ניתן לעשות חיפוש מתקדם ולמצא את כל רשימת פסקי הדין!

מספר בקשה:1

בפני

כב’ השופטת עפרה גיא

מבקשת

נ

ע”י ב”כ עו”ד רמי מור

נגד

משיב

א

ע”י בא כוחו- עוד אבי טוויזר

בעניין הקטינה:

להלן: “הקטינה” – בת ארבע ושלושה חודשים לערך.

החלטה

במסגרת החלטה זו אדרש לחיוב המשיב במזונותיה הזמניים של בתו הקטינה.

1.         ביום 22.04.24 הוגשה תובענה למזונות הקטינה, באמצעות אמה, המבקשת. 

המשיב הגיש כתב הגנה.

המבקשת הגישה בקשה לפסיקת מזונות זמניים במסגרת בקשה מס’ 1.

המשיב הגיש תשובה לבקשה למזונות זמניים ביום 13.05.24.

בהחלטה מיום 19.05.24 התבקשה המבקשת להגיש הבהרה ביחס למספר טענות שהעלה המשיב בתגובתו והבהרה מטעמה הוגשה ביום 05.06.24.

המשיב עתר בבקשה להשיב להבהרה שהגישה המבקשת ותשובתו להבהרה הוגשה ביום 25.06.24 ולאחר שניתנה לו זכות תשובה.

2.         המבקשת והמשיב נישאו זל”ז כדמו”י ביום 12.11.14 ומנישואין אלה נולדה הקטינה.

הקטינה בעלת צרכים מיוחדים, הוכרה במוסד לביטוח לאומי כנכה בשיעור 100% וזכאית לקצבת נכות בגובה של 3,295 ₪ בחודש, לשיטת המבקשת ובגובה של 3,479 ₪ לחודש, לשיטת המשיב.

3. במסגרת הליך של צו הגנה, שהתנהל בין הצדדים, הסכימו הצדדים כי זמני השהות של המשיב עם הקטינה יתקיימו בימים שני ורבעי, בין השעות 16:30-20:00 ואחת לשבועיים, ביום שישי החל מהשעה 12:30 ועד לשעה 21:00 וביום שבת החל מהשעה 10:00 ועד לשעה 18:00.

לשיטת המשיב הסכים לחלוקת זמני השהות במתכונת שפורטה לעיל על רקע צרכיה המיוחדים של הקטינה וכי בפועל הקטינה כבר לנה בביתו מספר פעמים, ביוזמת המבקשת, כך שכבר כיום ניתן לקבוע זמני שהות נרחבים יותר.

                       

4.         הצדדים כולם הינם יהודים  וחבות המשיב במזונות הקטינה, לאור גילה, הינה אבסולוטית.

5.         המבקשת היא גננת ילדים בהכשרתה, מועסקת ע”י משרד החינוך ומשתכרת סך של 10,700 ₪ ברוטו בממוצע לחודש בהתאם לתלושי שכר לחודשים 04/23-05/24, אשר צורפו לבקשה.

המבקשת טוענת כי בשים לב לצרכיה המיוחדים של הקטינה הרי שהטיפול בה דורש זמן טיפולי רב ובנסיבת אלה היא ממצה את כל יכולות השתכרותה.

המבקשת מקבלת לידיה את קצבת הנכות המשתלמת בעבור הקטינה ואת קצבת הילדים.

מנגד, טוען המשיב כי המבקשת לא מביאה בפני בית המשפט מלוא המסכת העובדתית, מסתירה ולא מצרפת כלל האסמכתאות המעידות על הכנסתה בפועל, לרבות משיעורים פרטיים שמעבירה, ואף מסתירה את העובדה כי היא גובה דמי שכירות מיחידת דיור אותה היא משכירה בגובה של 3,300 ₪ בחודש.

המבקשת מכחישה טענות המשיב ביחס להכנסות נוספות מעבודה, מעבר לזו שהוצגה על ידה, וטוענת כי מזה כשנתיים שהיא לא מעניקה שיעורים פרטיים ולאור הטיפול הצמוד בקטינה.

6.         המשיב הוא פסיכולוג חינוכי בהכשרתו, עובד שכיר בשירות הציבורי בעיריית … ובעמותה …, והכנסתו החודשית משני מקומות עבודה כאמור עומדים ע”ס כולל של 12,000 ₪ ברוטו בממוצע לחודש, על פי תלושי השכר שצורפו לתגובה, לתקופה החל מחודש 05/23 ועד לחודש 04/24 (למעט תלושי שכר לחודשים 08-10/23 מעמותה לתפנית בחינוך שלא צורפו).

המבקשת טוענת בעניין זה כי המשיב עבר בהצלחה רבה את מבחני ההסמכה הסופיים ולפיכך, מוכשר לעסוק בפרקטיקה הפרטית. מוסיפה המבקשת וטוענת כי בכוחו של המשיב להגדיל הכנסותיו פי ארבע מהכנסתו בפועל ואת פוטנציאל השתכרותו העמידה ע”ס של 50,000 ₪ בחודש.

7.         הקטינה מתגוררת עם אמה, המבקשת, בדירה בה התגוררו הצדדים יחדיו קודם לפרידה.

הצדדים חלוקים אשר לזהות הבעלים של דירת המגורים, כאשר בעוד המבקשת טוענת כי דירת המגורים מצויה בבעלות אימה המנוחה הרי שהמשיב טוען כי הצדדים הם הבעלים של דירת המגורים, זאת לאחר שמימנו מכספם את רכישת הזכויות בדירה מחברת עמיגור, מכוח זכות המנוחה לרכוש את הזכויות בה ולאחר שלמנוחה לא היתה אפשרות לממן את רכישת הדירה.

כך או אחרת, אין חולק בין הצדדים כי דירת המגורים כפופה להלוואת משכנתה, בהחזריה השוטפים, העומדים ע”ס 2,891 ₪ בחודש, נושאת המבקשת וכן כי המבקשת מקבלת לידיה את דמי השכירות המשתלמים עבור יחידת הדיור המצויה בדירה בגובה של 3,300 ₪.

הצדדים בעלים במשותף של דירת מגורים המצויה בישוב …, הכפופה להלוואת משכנתה שהחזריה השוטפים, בהם נושא המשיב לבדו, עומדים ע”ס של 3,990 ₪ בחודש. הדירה ב… מושכרת לצד ג’ תמורת דמי שכירות בגובה של 2,900 ₪ לחודש, המועברים לידיו של המשיב.

בנסיבות העניין, נוכח נשיאת שני הצדדים בהוצאות מדור בעבור דירה אחת, אל מול קבלת דמי השכירות מאותה הדירה, לא מצאתי, בשלב זה, מקום לחייב את המשיב לשאת בהוצאות המדור של הקטינה ועניין זה יתברר במסגרת ההליך העיקרי.

8.         בבקשה לפסיקת מזונות זמניים פורטו הוצאות הקטינה, כולל מדור והוצאות אחזקת המדור, הוצאות חינוך והוצאות טיפולים מיוחדים, והועמדו ע”ס כולל של 11,385 ₪ בחודש. בקיזוז קצבת הנכות המשתלמת בעבור הקטינה הועמד סכום העתירה לפסיקת מזונות זמניים על סך של  8,090 ₪ לחודש.

לטענת המבקשת אין בקצבת הנכות כדי לכסות כלל צרכיה והוצאותיה של הקטינה.

המשיב מכחיש הצרכים שפורטו בבקשה, לרבות הסכומים הנטענים; מוסיף כי המדובר בבקשה מוגזמת ומופרזת עד מאוד וכי עולה מהאסמכתאות שצורפו לה כי המבקשת מנפחת הוצאותיה באופן מלאכותי. מוסיף המשיב וטוען כי הן קצבת הנכות והן המסגרת החינוכית הקיימת מספקים לקטינה את כל צרכיה הכלכליים, החינוכיים והבריאותיים וממילא אין הצדקה להשית עליו חיוב בתשלום מזונות בפועל.

עוד טוען המשיב כי הקטינה מקבלת סל מקיף וממצה של טיפולים במסגרת גן התקשורת בו היא שוהה מרבית שעות היום וכי עלות ההשתתפות העצמית עבור כל הטיפולים הנדרשים לקטינה עומד ע”ס של 800 ₪ לחודש. מוסיף המשיב בעניין זה, כי ככל הנראה משיקולים זרים ולא ענייניים בחרה המבקשת על דעת עצמה ומבלי להיוועץ עימו, להעמיס על גבה של הקטינה טיפולים רבים נוספים הפוגעים בהתפתחותה התקינה של הקטינה.

כך גם מוסיף המשיב כי הוא זה הנושא בתשלומי ביטוחי הבריאות של הקטינה, בסך כולל של 190 ₪ בחודש וכן בהוצאות כבלים ואינטרנט בגובה של 170 ₪ בחודש; כי העביר למבקשת כספים עבור רכישת ביגוד והנעלה לקטינה, מעבר לאלה אותם רכש בעצמו ובנוסף מימן הוצאות שונות עבור המסגרת החינוכית של הקטינה ועבור רכישת מזון עבור המבקשת.

עוד מוסיף המשיב וטוען כי יש להתחשב בהוצאותיו החודשיות, הכוללות, בין היתר, סך של 1,800 ₪ בחודש עבור הדרכות שעובר על רקע היותו הורה לקטינה בעלת צרכים מיוחדים וכן סך של 3,000 ₪ בחודש, אותם מעביר לידי אימו, בגין השתתפותו בהוצאות המחיה והמגורים בבית אימו.

9.         בשלב זה של מזונות זמניים, בית המשפט אינו נכנס בעובי הקורה, ואינו מנתח באופן מקיף את הראיות שבפניו.

קביעותיו “שנקבעו בשלב זה אינן מחייבות כאשר התובענה תתברר לגופה”.

[ע”א 542/68 בן סירה נ’ בן סירה, פ”ד כג(1) 169 (1969)].

צרכי הקטינה כמו גם הכנסות הצדדים ופוטנציאל השתכרותם, יתבררו בהמשך ההליך, לרבות בשלב שמיעת הראיות.

10. הלכה פסוקה היא כי גמלה המשתלמת בעבור ילד נכה נועדה לסייע במימון סידורים מיוחדים וההוצאות ‘העודפות’ הנדרשים עקב המוגבלות שעמה מתמודד הילד ולא את הוצאות הקיום והמחייה השגרתיות של הילד וכפועל יוצא, הרי שאין חפיפה מלאה בינה ובין חובת המזונות המוטלת על ההורים, שבליבתה ניצבים צורכי הקיום ההכרחיים והאוניברסליים השווים לכל יתר הילדים שאינם זכאים לקצבה.

עוד קבע בית המשפט העליון כי לגמלת ההשתתפות בהוצאות ייעוד שונה מזה של קצבת הילדים, שתכליתה העיקרית לסייע למשפחה לשאת בעלויות ההולכות וגדלות הנובעות בשל גידול הילדים, למנוע הידרדרותן אל מתחת לקו העוני ולקדם את ערכי השוויון וטובת הילד, הרי שגמלת ההשתתפות בהוצאות המשתלמת בעבור ילד נכה נועדה לטובת מימון הצרכים הנובעים מהמוגבלות עימה מתמודד הילד.

ראו, בע”מ 2083/19 פלונית נ’ פלוני (פורסם במאגרים האלקטרוניים).

רמ”ש 67776-07-23 א’ ב’ נ. ג’ ב’ (פורסם במאגרים האלקטרוניים).

עוד נקבע, כי קצבת הנכות נועדה להקל על גידולו של הילד נוכח העומס הטיפולי הכרוך בכך ואשר חורג מהעומס המוטל על הורים לילדים שאינם בעלי צרכים מיוחדים – ראו, עמ”ש 11101-12-17 ב’ נ. ב’ (פורסם במאדרים האלקטרוניים).

11.    המשיב הגישה בקשה ליישוב סכסוך ביום 07.12.23. הליך י”ס נסגר ביום 10.03.24 והתביעה שבפני הוגשה כאמור ביום 22.04.24.

       תקנה 15(ב) לתקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע”ו – 2016 קובעת כי “הוגשה לערכאה שיפוטית תובענה בעניין מזונות או מדור בתום תקופת עיכוב ההליכים יראו אותה כאילו הוגשה במועד הבקשה ליישוב סכסוך”.

         לאור הוראות תקנה 15(ב) הנ”ל, החיוב במזונות הקטין יהא החל ממועד הגשת התביעה למזונות.

12.    לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על צרופותיהם, לרבות בבקשה למזונות זמניים ובתגובת המשיב ובכל אשר הונח בפני; נוכח גילה הרך של הקטינה והדין החל על מזונתיה; נוכח סכום המזונות המינימאלי הנדרש עבור קטינים, שאינו דורש ראיה בהיותו בתחום הידיעה שיפוטית של ביהמ”ש (ראה: בר”ע 1895/02 ב.י. נ’ ב.נ., (לא פורסם, 20.1.03), וע”מ 1114/03 א.ש נ’ א.ש, (לא פורסם, 27.1.04), מוחלט כדלקמן:

א.         אני מחייבת המשיב לשלם למזונותיה הזמניים של הקטינה, לידי אמה, המבקשת, דמי מזונות בסך של 1,600 ₪ לחודש החל מיום הגשת התביעה ובכל 22 לחודש (להלן: “דמי המזונות הזמניים”).

דמי המזונות הזמניים אינם כוללים את הוצאות ‘מדור’ ובהתאם לנימוק שהובא לעיל.

בנוסף ישא המשיב בתשלום מחצית הוצאות חינוך, זאת בכפוף להצגת קבלות התשלום בפועל ע”י המבקשת או בהצגת מכתבי דרישה ממסגרות החינוך, בקיזוז כל הנחה, הטבה או מענק המגיעים למבקשת בגין רכיב ובתוך 15 יום ממועד הצגתם.

בנוסף ישא המשיב בתשלום מחצית הוצאות רפואיות חריגות שאינן מכוסות ע”י הביטוח הרפואי, זאת בכפוף להצגת קבלות התשלום בפועל ע”י המבקשת ובתוך 7 ימים ממועד הצגתן.

מובהר בזאת כי תשלום הוצאות החינוך והרפואה של הקטינה וכן תשלומן של הוצאות חינוך ורפואה חריגות יעשה רק לאחר מיצוי כלל ההנחות להן זכאית התובעת ובכפוף להצגת אסמכתה על התשלום, למעט במקרה חירום. עוד מובהר כי הוצאות אלה ימומנו תחילה מתוך קצבת הנכות המשתלמת בעבור הקטינה. ככל שלאחר קיזוז הקצבה תיוותר יתרה שלילית, יחויב הנתבע לשאת במחצית הסכומים החורגים מהקצבה.

ב.         דמי המזונות יהיו צמודים למדד המחירים לצרכן שפורסם ביום 15.06.24 ויעודכנו כל שלושה חודשים ללא תשלום הפרשים בין תקופת עדכון אחת לרעותה.

ג.          כל תשלום שלא ישולם במועד ישא הפרשי הצמדה וריבית מהמועד שנקבע לתשלומו ועד התשלום בפועל.

ד.         המשיב יהא זכאי לנכות כל סכום ששילם לידי המבקשת כמזונות עבור הקטינה בגין תקופת החיוב לשעבר.

ה.         סכומי המזונות אשר הצטברו לחובת המשיב מיום הגשת התביעה ועד היום ישולמו ע”י המשיב בשני תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מהתשלום הראשון למזונות ויחד עמו.

ו.          קצבת הילדים של המל”ל עבור הקטינה  וכן כל קצבה, הנחה או הטבה אחרת ישולמו לידי המבקשת ויתווספו לדמי המזונות שנפסקו לעיל.

13.       המזכירות תשגר העתק ההחלטה לב”כ הצדדים.

מותר לפרסום בשינויי הגהה ונוסח בלבד וללא פרטים מזהים.

ניתנה היום, כ”ו סיוון תשפ”ד, 02 יולי 2024, בהעדר הצדדים.

לחזור למשהו ספיציפי?

תמונה של פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין של ישראל - מקום אחד לכל פס"ד של בתי המשפט הישראלי והמחוזות השונים

השאר תגובה

רוצים לקבל עדכון לגבי פסקי דין חדשים שעולים לאתר?

בשליחה הינך מאשר שאנו יכולים לשלוח לך מידע שיווקי / פרסומי

error: תוכן זה מוגן !!
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime